dimecres, 5 de novembre de 2014

LA DOLÇAINA CAMÍ DE LA DIGNITAT


Hui dia 5 de novembre us vaig a contar una nova notícia, el conservatori de Castelló aquest any podrà impartir classes de dolçaina. La conselleria de Educació, Cultura i Esport, ha acceptat la proposta i els castellonencs ja podran cursar aquest any la assignatura de dolçaina. Sols es podrà fer en el grau professional junt a les altres 17 instruments mes. La formació en dolçaina tindrà com objectiu contribuir en el alumnat el domini de la tècnica i las possibilitats sonores i expressives del instrument, així como arribar i demostrar la sensibilitat auditiva necessària para perfeccionar gradualment la calitat. També se premiara que el alumne que valore la música tradicional.

Un pas cap a la dignificació de la dolçaina. Aquesta és la sensació que es té després que s’aprovara que al setembre es podran impartir estudis de dolçaina per primera vegada en un conservatori públic de la xarxa de la Generalitat. En concret, al Conservatori Professional de Música de Castelló Mestre Tàrrega. Des de aquells anys on un dolçainer i un tabaleter lo únic que els deixaven fer era anar de un poble a una altre amb el instrument a la ma per poder ensenyar el que era. Com així explica el mestre Xavier Richart:“Eren dolçainers professionals, practicaven un ofici remunerat que es transmetia de generació en generació." Per finalitzar aquesta setmana el blog m'agradaria donar gracies a Joan A. Martínez un gran mestre de la dolçaina i un del que la recuperaren, te tirarem de menys mestre!

    EL PAS DEL TEMPS EN LA DOLÇAINA:



 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada